Best Tropicalbeach Vacations'

Reistips Artikelen
Uncategorized

9 Speciale Lombok-snacks die je mee naar huis kunt nemen

Wonderful Indonesia

Bron: Wonderful Indonesia

 

Typische Lombok-snacks hebben een unieke verpakking en een smakelijke smaak. Lombok staat bekend als een gebied dat veel toeristische attracties biedt. Geen wonder dat Lombok een gebied is dat veel wordt bezocht door toeristen uit verschillende regio’s. Naast mooie toeristische attracties Lombok biedt ook een scala aan heerlijke culinaire hoogstandjes met onderscheidende smaken die jammer zijn om te missen.

 

Sommige typische Lombok-snacks hebben een onderscheidend uiterlijk en zijn verleidelijk om te proeven. Diverse typische Lombok snacks staan ​​ook bekend als uniek en zijn daarom zeer geschikt om als souvenir te gebruiken, zoals de volgende snacks:

 

1. Kue kerake

Een van de typische Lombok-snacks die behoorlijk populair is, is de Kerake-cake. Op het eerste gezicht lijkt het uiterlijk van deze cake op een stapel uien. De kerakecake is verpakt in maïskolven en gevormd tot drie uitstekende delen. Het is geen wonder dat velen deze cake de vorm van een pocong noemen.

 

De kerakecake biedt een zoete, legitieme en heerlijke smaak. Deze cake is gemaakt met kleefrijst met een textuur die lijkt op jenang. Bij een bezoek aan Lombok kan het nooit kwaad om deze heerlijke en unieke cake te proberen.

 

2. Gekonfijt zeewier

Een van de typische Lombok-snacks die jammer is om te missen, is gekonfijt zeewier. Zoals de naam al aangeeft, worden deze snoepjes gemaakt met zeewier als basisingrediënt. Niet zelden worden deze snacks gekozen als vrienden om te ontspannen of als souvenirs om mee naar huis te nemen door toeristen. Van gekonfijt zeewier is bekend dat het weinig calorieën en cholesterol bevat, dus het is veilig voor consumptie. Voor liefhebbers van gekonfijte snacks, je zult verslaafd zijn na het proberen van dit gekonfijte zeewier.

 

3. Conchcake

Een van de typische Lombok-snacks die jammer is om te missen, is de slakkencake. Zoals de naam al aangeeft, heeft deze cake een slakachtig uiterlijk. Je kunt slakkenkoeken gemakkelijk vinden in banketbakkers of souvenircentra in Lombok.

 

Conchcakes worden gemaakt met verschillende ingrediënten, waaronder suiker, tarwebloem, kippeneieren, water en boter. Nadat alle ingrediënten zijn gemengd en klaar zijn met verwerken, is de volgende stap om het deeg met een lepel af te drukken. Wanneer het afdrukken klaar is, wordt de cake vervolgens gebakken in hete olie tot hij lichtbruin wordt. Geïnteresseerd in het proberen van een cake met deze unieke vorm?

4. Kussentaart

Sommigen van jullie zijn natuurlijk bekend met kussentaarten. Pillow cake is een van de typische Lombok-snacks die erg populair is bij lokale bewoners en toeristen. Zoals de naam al aangeeft, heeft deze cake een vorm die lijkt op een kussen.

 

Deze cake, ook wel tacking genoemd, wordt gemaakt met verschillende ingrediënten, waaronder kleefrijst, geraspte kokos, zout, suiker en bananen. Nadat alle ingrediënten zijn verwerkt, wordt het deeg vervolgens in kokosbladeren gewikkeld en gestoomd tot het gaar is. Het ziet er niet alleen uniek uit, de pillow cake heeft ook een kenmerkende smaak die zonde is om niet te proberen.

 

5. Kecerit-telefoon

Wat komt er in je op als je de term Hawker Kelepon Kecerit hoort? Kelepon kecerit is een van de typische snacks van Lombok die een langwerpige vorm heeft, dus het is heel anders dan kelepon in het algemeen. De heerlijke textuur en smaak zullen iedereen na het proberen verslaafd maken.

 

Deze snack heet kecerit, wat spuiten betekent, waarbij je bij het consumeren van kelepon verwend wordt met het gevoel van bruine suiker die in je mond spettert. Als je Lombok bezoekt, kan het nooit kwaad om de tijd te nemen om deze unieke en heerlijke snack te proberen.

 

6. Mash

Een van de typische Lombok-snacks die jammer is om te missen, is tumbek. Deze snack vind je gemakkelijk bij traditionele taartverkopers in Lombok. Op het eerste gezicht lijkt het uiterlijk van deze cake enigszins op lepet.

 

Tumbek deeg is gemaakt van kleefrijst vermengd met bruine suiker en geraspte kokos. Het deeg wordt vervolgens gestoomd tot het gaar is. Eenmaal gekookt, wordt het deeg vervolgens in kokosbladeren gewikkeld en opnieuw gestoomd tot de bladeren verwelken. Deze snack staat niet alleen bekend om zijn unieke uiterlijk, maar ook om zijn kenmerkende smaak.

7. Taart Tarek

Wel eens van een taart gehoord? Tarek cake is een van Lombok’s meest populaire snacks. Deze cake heeft ook een andere naam, namelijk goro-goro. Je vindt deze taart gemakkelijk in verschillende banketbakkers of cadeauwinkels in Lombok.

 

Tarek cake wordt gemaakt met rijstmeel en kokosmelk als basisingrediënten. De toevoeging van wijting is ook nodig om de textuur knapperiger te maken. Nadat het deeg is verwerkt, is de volgende stap het bakken totdat het een bloem vormt. Het unieke uiterlijk is zeker de belangrijkste attractie voor iedereen die het probeert.

 

8. Saté Tanjung

Als je typische Lombok-snacks wilt proberen, is Tanjung saté er een die je jammer vindt om te missen. Deze saté biedt een onderscheidende en heerlijke smaak, gemaakt met de basisingrediënten van gestreepte tonijn.

 

Hoe het te maken is door gestreepte tonijn fijn te malen en op smaak te brengen met een speciale zoete pittige smaakmaker. Na te zijn verbrand, wordt Sate Tanjung geserveerd met rijstwafel en plantaardige urap. De kenmerkende uitstraling met heerlijke smaak is zeker zeer verwennerij voor iedereen die het probeert.

 

9. Poteng Jaje Tujak

Heb je ooit gehoord van een tetelcake? Kue Poteng Jaje Tujak is de naam voor een typische Lombok-snack, die hetzelfde is als de tetelcake. Deze cake wordt meestal geserveerd met kleefrijst.

 

Volgens het geloof van Lombok moet deze cake gemaakt worden door vrouwen die niet menstrueren. Een ander ding dat wordt geloofd, is dat als de persoon die het heeft gemaakt net klaar is met bidden, de cake beter zal smaken. Het ziet er niet alleen uniek uit, de smaak van deze cake is ook heel onderscheidend en moet je een keer proberen als je Lombok bezoekt.

Wonderful Indonesia

Dus, welke Lombok snacks wil jij proeven? Zorg ervoor dat als je naar Lombok gaat je ook een bezoek brengt de mooie toeristische plekjes, ja. Lees de informatie op de website van Wonderful Indonesia om erachter te komen wat er aan de hand is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *